Bericht

Eindejaarswensen van de voorzitter van BAPN

Voor ons allen was 2020 een moeilijk jaar, maar voor mensen in armoede waren de uitdagingen enorm. Met enorm veel respect en bewondering zagen we hoe zij bleven doorgaan. Ze bleven doorgaan niet enkel om hun eigen leven zo goed mogelijk op de rails te houden, maar ook om samen met vele anderen te strijden voor een betere morgen.

Masker op, handen wassen en afstand houden. Mekaar niet de handdrukken of een schouderklopje geven. Alleen vergaderen in de wereld van digitalis. Dat was en is niet aangenaam. Toch heeft iedereen zich echt ingespannen om er het beste van te maken. Met vallen en opstaan. Ook al moesten we afstand houden, we hebben mekaar toch niet losgelaten. Bedankt aan iedereen daarvoor want het is de kracht van de solidariteit die ons team maar ook de samenleving in zijn geheel overeind houdt, eens te meer in moeilijke tijden als deze.

We kijken nu uit naar de kerstdagen en nieuwjaar. Corona is nog niet weg, maar er is wel hoop op beterschap. Immers “Langzaam zullen alle dingen wel verslijten door de tijd. Dan kan ik weer opnieuw beginnen. Zo gaat het altijd. Altijd.” zo zingt Stef Bos. Zo is het nieuwe jaar ook altijd een kans om opnieuw te beginnen en om gelukkig te zijn. Om verder werk te maken van onze wensen en verwachtingen. Om te werken aan een betere wereld voor iedereen. Dit is niet alleen mogelijk, maar ook nodig. Een Chinees spreekwoord zegt over geluk:

Geluk bestaat uit drie dingen:

  • Iets om van te houden
  • iets om te doen
  • iets om naar uit te kijken.

Dat wensen we hoopvol aan iedereen in 2021!

Guy Tordeur

Voorzitter van BAPN