In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Opiniestuk: De sociale diensten zijn van essentieel belang: zij moeten hoogdringend de nodige ondersteuning en middelen krijgen

Covid-19 en de overstromingen hebben het belang van de sociale diensten nogmaals zeer duidelijk gemaakt. Toch krijgen deze diensten en hun maatschappelijk werkers onvoldoende steun van de overheid. Daarom heeft de Federatie van OCMW's - in samenwerking met RWLP, BAPN, FdSS en FéWASC - een opiniestuk geschreven. "Veel mensen zijn er heel slecht aan toe en moeten eigenlijk op alle vlakken geholpen worden. Dit terwijl bij vele sociale werkers het water aan de lippen staat: zij zijn niet enkel overbelast maar voelen zich ook onmachtig omdat zij in de huidige situatie, waarbij de noden zo groot zijn, onmogelijk aan iedereen een oplossing kunnen bieden .”

Lees Meer
Federale aanbevelingen naar aanleiding van de overstromingen

De voorbije dagen zijn duizenden gezinnen in Vlaanderen en Wallonië getroffen door de overstromingen. Vaak woonden deze mensen in slecht aangepaste, minder goed gesitueerde, kwetsbare of ongezonde woningen. Deze overstromingen komen bovenop de gezondheidscrisis die reeds zware socio-economische gevolgen had voor gezinnen en individuen met een laag inkomen. De netwerken armoedebestrijding roepen de federale regering op om dringend sociale maatregelen te nemen. BAPN schreef daarom een brief naar de bevoegde ministers met haar aanbevelingen om mensen te helpen die tijdens de overstromingen in ernstige moeilijkheden zijn geraakt.

Lees Meer
De netwerken armoedebestrijding dringen aan op een snelle en humane oplossing voor de hongerstakers en actievoerders in de Begijnhofkerk en op de universiteit van de VUB en de ULB.

De netwerken armoedebestrijding, verenigd binnen het Belgisch Netwerk armoedebestrijding zijn zeer ongerust over situatie van de ongeveer 450 hongerstakers die reeds meer dan 50 dagen elk voedsel weigeren. We schreven een open brief naar de staatssecretaris Sammy Mahdi waarin we vooral willen oproepen om de onderhandelingen met de hongerstakers meer perspectief op resultaat te bieden. Dit kan volgens ons in de eerste plaats door te luisteren naar de verhalen van deze mensen en de oplossingen die zij naar voren schuiven om hun levensproject in België te kunnen realiseren.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be