In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Eerste reactie van het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) op het vierde Federaal Plan tegen Armoede en Ongelijkheid

Op vrijdag 15 juli keurde de federale regering het vierde Federaal Plan voor de Strijd tegen Armoede en Ongelijkheid goed. Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) verwelkomt dit broodnodig initiatief. Na een lange periode van crisisbeleid komen structurele maatregelen die de onderliggende oorzaken van armoede aanpakken op de voorgrond te staan. BAPN roept de federale regering op om mensen in armoede nauw te betrekken bij de implementatie van het federaal plan en werk te maken van een federale wet armoedebestrijding. Lees hier de eerste reactie van BAPN.

Lees Meer
Een menswaardige collectieve schuldenregeling

Op dinsdag 26 april 2022 vond in de commissie voor Justitie van de Kamer van volksvertegenwoordigers een hoorzitting plaats. Aanleiding van deze hoorzitting was een wetsvoorstel dat de ambitie heeft om een menswaardig leefgeld binnen de collectieve schuldenregeling te garanderen door gebruik te maken van de referentiebudgetten. Ook BAPN was aanwezig en presenteerde haar belangrijkste aanbevelingen.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be