In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Geef mensen in armoede een echt perspectief

Karine Lalieux, Minister belast met Armoedebestrijding gaf vandaag een verklaring in de pers over het toekomstig federaal plan armoedebestrijding. BAPN is tevreden dat Minister Lalieux onmiddellijk wil investeren in een ambitieus armoedebeleid maar blijft terzelfdertijd bezorgd omdat een structurele aanpak van de financiële problemen van mensen in armoede geen centrale plaats krijgt. De huidige plannen van de regering om de minimum uitkeringen op te trekken zijn onvoldoende en de planning is te traag.

Lees Meer
IGO - meer dan 100 mensen namen deel aan de actie voor het kabinet van minister Lalieux

BAPN, samen met heel wat andere organisaties voerde vandaag actie. We riepen minister Karine Lalieux op de problemen met het IGO op te lossen! De minister was zelf aanwezig en bevestigde: de IGO-controles, waarbij mensen onder huisarrest worden geplaatst, zullen tot eind september opgeschort blijven. Senioren hebben deze zomer dus een beetje meer gemoedsrust. Maar wat daarna? De minister stelde opnieuw dat het huidige systeem onmenselijk, onrechtvaardig en onevenredig is, en vertelde dat ze werkt aan een hervorming. BAPN schreef een persbericht met daarin haar belangrijkste beleidsaanbevelingen. Hopelijk zal de minister zich hierop inspireren voor de noodzakelijke hervorming.

Lees Meer
Europa moet meer ambitie tonen in de strijd tegen armoede en uitsluiting

Vandaag vindt in Porto een sociale top plaats. Deze bijeenkomst moet de agenda van het Europees sociaal beleid voor de komende 10 jaar vastleggen. BAPN roept, samen met het ABVV, ACV en het ACLVB - Liberale Vakbond, de staatshoofden op om ambitieus te zijn en van de strijd tegen de armoede een absolute prioriteit te maken! Momenteel lopen in de EU meer dan 90 miljoen mensen het risico op armoede of sociale uitsluiting. Tegen 2030 moet dit enorme cijfer gehalveerd zijn. Om deze doelstelling te halen moeten de laagste inkomens omhoog. De mensen wachten al te lang. Een socialer Europa is mogelijk!

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be