In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Een menswaardige collectieve schuldenregeling

Op dinsdag 26 april 2022 vond in de commissie voor Justitie van de Kamer van volksvertegenwoordigers een hoorzitting plaats. Aanleiding van deze hoorzitting was een wetsvoorstel dat de ambitie heeft om een menswaardig leefgeld binnen de collectieve schuldenregeling te garanderen door gebruik te maken van de referentiebudgetten. Ook BAPN was aanwezig en presenteerde haar belangrijkste aanbevelingen.

Lees Meer
Energieakkoord: voor de armoedenetwerken zijn de genomen maatregelen een noodzakelijke boei, maar de zee blijft woelig

De regionale armoedenetwerken, verenigd binnen het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN), juichen toe dat de overheid vannacht een akkoord heeft gesloten om de energiefacturen betaalbaarder te maken. De verlenging van de uitbreiding van het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming zorgt voor een beetje ademruimte voor een miljoen gezinnen die in energiearmoede leven. De armoedenetwerken vinden het daarentegen wel jammer dat de maatregel niet structureel is verankerd en dat de bedragen niet zijn bevroren. Bovendien genieten de mensen van de lagere middenklasse geen enkele gerichte maatregel en worden ze aan hun lot overgelaten. De federale overheid reikt een boei aan, maar de storm van de prijsverhogingen blijft woelig, zowel voor de meest kwetsbaren als voor de lagere middenklasse.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be