In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Hervorming van de sociale telecommunicatietarieven: aanbevelingen van BAPN

Minister Petra De Sutter organiseert momenteel een breed overleg met het maatschappelijk middenveld over een wetsontwerp om de toekenning van een sociaal tarief voor internetaansluiting te automatiseren. In een context van toenemende digitale kwetsbaarheid en onzekerheid, en terwijl onze samenleving steeds digitaler wordt en de toegang tot bepaalde openbare diensten zonder aansluiting moeilijk wordt, is het van essentieel belang op te treden om ervoor te zorgen dat geen enkele financiële barrière het recht op digitale aansluiting belemmert. BAPN heeft bij de Minister een advies ingediend waarin tien maatregelen worden voorgesteld, waarvan er drie van essentieel belang zijn.

Lees Meer
30 JAAR BAPN: EEN INTERVIEW MET GUY TORDEUR

Dit jaar bestaat BAPN 30 jaar. Wij willen dit moment aangrijpen om samen met een aantal sleutelfiguren voor het federale en Europese armoedebeleid terug te blikken op het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst. We willen met hen samen bekijken in welke context BAPN werd opgericht en welke stappen er de laatste 30 jaar vooruit werden gezet op vlak van armoedebestrijding en de participatie van mensen in armoede. Daarnaast vragen we hen ook wat er dient te veranderen zodat het federaal en Europees beleid werkelijk een verschil kan maken voor mensen in armoede. Vandaag laten we Guy Tordeur aan het woord, een de voorzitter van het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be