In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Na de crisis mogen de IGO-gerechtigden niet opnieuw in lockdown geplaatst worden

Een brede coalitie van meer dan 40 organisaties die de traditionele samenwerkingsverbanden overstijgt richt zich vandaag tot Karine Lalieux, Minister van Pensioenen, belast met armoedebestrijding. Samen vragen de liga’s voor mensenrechten, de netwerken armoedebestrijding, de vakbonden, de mutualiteiten, ouderen- en vrouwenorganisaties, de Gang van Razende Ouderen, alsook vertegenwoordigers van patiëntenrechten, medewerkers van BPOST, ondernemers en zelfstandigen voor een diepgaande hervorming van de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO).

Lees Meer
BAPN werft aan!

BAPN is op zoek naar een nieuwe beleidsmedewerker om haar team te vervoegen. De nieuwe collega zal vooral het thema werk opvolgen maar ondersteunt ook het Europees beleidswerk en de communicatie van de organisatie. Het gaat om een voltijdse functie van bepaalde duur (tot eind 2021) met eventuele verlening. Wil je graag mee structurele oplossingen uitwerken voor de armoedeproblematiek in België en Europa? Heb je voldoende voeling met de leefwereld van mensen in armoede? Beschik je over een vlotte pen en ben je een geboren netwerker die bovendien zeer goed het Nederlands, Frans en Engels beheerst? Aarzel niet om een CV en motivatiebrief te sturen naar marleen.nuytemans@bapn.be en wie weet wordt jij binnenkort wel onze nieuwe collega!

Lees Meer
BAPN geeft haar advies op een wetsvoorstel dat het opnemen van geld kosteloos wil maken en voldoende geldautomaten wil garanderen

In tien jaar tijd is het aantal bankkantoren en automaten enorm verminderd en dit vooral in de armere en dunbevolktere regio's van ons land. De consumenten worden ertoe aangezet een toenemend aantal bankverrichtingen zelf uit te voeren via online bankieren. Hierdoor ontstaat er bankuitsluiting. Veel mensen in armoede hebben immers geen toegang tot internetbankieren en moeten voor hun bankzaken beroep doen op een automaat of loketbediende. Mensen in armoede worden dubbel gestraft want heel wat bankkosten zijn de laatste jaren gestegen en deze stijgingen zijn vooral voelbaar voor mensen met een laag inkomen. De Kamercommissie Economie vroeg BAPN haar advies te geven op een wetsvoorstel dat de basisbankdienst verder wil uitbouwen, het Prijzenobservatorium vraagt een onderzoek te verrichten naar de impact van de stijging van de bankkosten op het armste bevolkingssegment en tenslotte met het oprichten van een fonds wil waarborgen dat op heel het Belgisch grondgebied een minimumaantal geldautomaten beschikbaar is.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be