In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Wat moet Europa doen om minimuminkomens te versterken?

De huidige context, waarbij de ene crisis de andere opvolgt, toont aan dat waardige inkomens meer dan ooit van belang zijn om mensen met onvoldoende middelen uit de armoede te halen en hen in staat te stellen een menswaardig leven te laten leiden. De Europese Unie en België, als één van de Europese lidstaten, kunnen een belangrijke bijdrage leveren om de minimuminkomens in heel de Europese Unie te versterken.

Lees Meer
KINDEREN EN GEZINNEN: DE ONZICHTBARE GEZICHTEN VAN DE (ENERGIE)CRISIS?

BAPN maakt deel uit van een coalitie organisaties en instellingen ter bevordering van de kinderrechten en armoedebestrijding die vandaag met een gemeenschappelijk statement komen. Kinderen en gezinnen zijn de onzichtbare gezichten van de (energie)crisis. Wij roepen op tot onmiddellijke en ambitieuze collectieve actie om ieder kind en zijn of haar gezin te beschermen tegen armoede en de onmiddellijke en langetermijngevolgen daarvan.

Lees Meer
Een sociaal bloedbad dreigt door de energiecrisis. Op Werelddag van Verzet tegen Armoede trekken de armoedenetwerken aan de alarmbel

Op 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, voeren de armoedenetwerken samen met mensen in armoede actie over heel het land om het onrecht dat armoede is aan te kaarten. Dat is dit jaar, meer dan ooit te voren, van cruciaal belang. De huidige energiecrisis en stijgende levenskosten storten onze samenleving in een ongeziene verarming. Er dreigt een sociaal bloedbad voor gezinnen in armoede en de lagere middenklasse. De armoedenetwerken trekken daarom aan de alarmbel: Naast crisissteun moet het beleid dringend investeren in structurele maatregelen, te beginnen met kwaliteitsvolle en energiezuinige huisvesting

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be