In de kijker

Ontdek hier onze laatste nieuwsberichten.

Slaagt EU erin om dakloosheid tegen 2030 uit te roeien?

Dak- en thuisloosheid, Europees voorzitterschap

BAPN zoekt mee naar de juiste antwoorden op de Europese conferentie op 8 en 9 februari waar de lidstaten, de Europese Unie en middenveldpartners een stand van zaken op maken van het Europees daklozenbeleid. De BAPN-delegatie zal zich richten op het uiten van de aanbevelingen van mensen in armoede, voor een betere preventie van dakloosheid en duurzame huisvestingsoplossingen.

Lees Meer
Mensen in armoede en minister Lalieux in dialoog over Belgisch Voorzitterschap

Dak- en thuisloosheid, Digitalisering, Europees voorzitterschap, Inkomen, Participatie

Op 24 januari ontmoette een delegatie van mensen in armoede minister Karine Lalieux en voorzitter Alexandre Lesiw. Tijdens deze ontmoeting gingen ervaringsdragers in gesprek met de minister en haar administratie over de thema’s van het Belgische voorzitterschap van de EU, namelijk minimuminkomen, dak- en thuisloosheid, de kindgarantie en digitale inclusie.

Lees Meer
BAPN formuleert sterke ambities voor de Europese Kindgarantie

Europees voorzitterschap, Politiek

In mei 2024 organiseert het Belgische Voorzitterschap een uitwisseling met de verschillende Europese ministers rond de Europese Kindgarantie. BAPN werkte mee aan de opmaak van de agenda van deze Europese top en zette zich schrap om bij deze evaluatie de stem van mensen in armoede te laten klinken.

Lees Meer
Bekijk Alles

Wie zijn wij

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding

Vertrekkende vanuit de ervaring van en samen met mensen in armoede zet BAPN alles in het werk om armoede op federaal en Europees niveau te bestrijden. BAPN onderneemt acties en doet beleidswerk om de bestaande sociale, politieke en economische structuren te veranderen en alzo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Lees Meer

Contacteer Ons

Neem contact met ons op of bel ons om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

  • Adres: Vooruitgangstraat 333/6, 1030 Brussel
  • Tel: +32 (0)2 265.01.54
  • Email: info@bapn.be